Η απίστευτη απαίτηση των αρχών: Μην πετάτε τα χρυσόψαρα στις λίμνες

i-news24
Read Time:1 Minute, 12 Second

Η απίστευτη απαίτηση των αρχών: Μην πετάτε τα χρυσόψαρα στις λίμνες

Οι αρχές της πόλης Μπέρνσβιλ στη Μινεσότα των ΗΠΑ ζητούν από τους κατοίκους να σταματήσουν να ρίχνουν τα χρυσόψαρά τους σε λίμνες επειδή «μεγαλώνουν περισσότερο από ό, τι φαντάζονται».

Οι αξιωματούχοι της πόλης έκαναν πρόσφατα έλεγχο στη Κέλερ για να «αξιολογήσουν τους πληθυσμούς χρυσόψαρων εισβολέων και άλλων ψαριών» και τα ευρήματά τους είναι εντυπωσιακά.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μεγάλες ομάδες χρυσόψαρων στη λίμνη Κέλερ τα τελευταία χρόνια αποτελούν πρόβλημα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακή ποιότητα του νερού καθώς απορρίπτουν ιζήματα στον πυθμένα και ξεριζώνουν τα φυτά.

«Αντί να απελευθερώνετε το χρυσόψαρο που έχετε στο σπίτι σε μια τοπική λίμνη σκεφτείτε άλλες επιλογές, ζητήστε από έναν υπεύθυνο φίλο ή γείτονα να το φροντίσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της Μπέρνσβιλ που αναρτήθηκε στο Facebook.

«Βλέπετε χρυσόψαρα στο κατάστημα και είναι αυτά τα μικρά μικρά ψάρια» δήλωσε ο ειδικός για τους φυσικούς πόρους του Μπέρνσβιλ, Κέιλεμπ Άσλινγκ στη Washington Post.

«Όταν ανασύρεις ένα χρυσόψαρο στο μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου από τη λίμνη, σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς αυτό μπορεί να είναι και ο ίδιος τύπος ζώου… Οι περισσότεροι άνθρωποι νοιάζονται πραγματικά για τις λίμνες αλλά μπορεί να προκαλείς προβλήματα που δεν τα γνωρίζεις αν αφήνεις τα ψάρια εκεί» ανέφερε.

Πέρυσι, περίπου 500.000 χρυσόψαρα απομακρύνθηκαν από τη λίμνη Μπιγκ Γουντς στην Τσάσκα, προάστιο της Μινεάπολης, λόγω των κινδύνων που προκαλούν στο οικοσύστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η απίστευτη απαίτηση των αρχών: Μην πετάτε τα χρυσόψαρα στις λίμνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Άρωμα βενζίνης για την ηλεκτρική Ford Mustang

H Mustang Mach-E εξελίσσεται σε τεράστια επιτυχία για τη Ford, ωστόσο -ούσα ηλεκτρική- δεν παύει να μη διαθέτει αυτή την κλασική μυρωδιά της βενζίνης. Αυτό έρχεται να αλλάξει το Mach-Eau. Ένα, κυριολεκτικά, άρωμα αμόλυβδης!{loadposition Fordcarcenter} Το «Μπλε Οβάλ» πραγματοποίησε έρευνα, που αφορούσε στο τι λείπει περισσότερο σε έναν κάτοχο ηλεκτρικού […]
Αρέσει σε %d bloggers: