Εντατικά στον Τζεφ Μπέζος για να πάει στο διάστημα

i-news24
Read Time:1 Minute, 14 Second

Εντατικά στον Τζεφ Μπέζος για να πάει στο διάστημα

Μπορεί ο Ρίτσαρντ Μπράνσον να του πήρε την πρωτιά, αλλά ο Τζεφ Μπέζος δεν το σκέφτεται αυτό, για την ώρα. Γιατί προετοιμάζεται σκληρά για το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα με τον πύραυλο της Blue OriginBLUE ORIGIN.

O Τζεφ Μπέζος και τα τρία μέλη του πληρώματός του θα βρίσκονται  στην πρώτη πτήση του πυραύλου Blue Origin, της εταιρίας του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Τόσο ο ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin όσο και τα μέλη του πληρώματος ακολουθούν ένα πρόγραμμα σκληρής εκπαίδευσης.

Η υποτροχιακή εκτόξευση από ένα πεδίο εκτοξεύσεων στην έρημο του δυτικού Τέξας αποτελεί ένα κρίσιμο τεστ για το διαστημόπλοιο New Shepard του πυραύλου Blue Origin, ενός πυραύλου-φορέα με ύψος 18,3 μέτρων και ενός πλήρως αυτόνομου συνόλου πυραύλου-διαστημικής κάψουλας, που έχει κεντρικό ρόλο στα σχέδια του Μπέζος, για μία ηγετική θέση στην πολλά υποσχόμενη αγορά του διαστημικού τουρισμού.

Στην προγραμματισμένη πτήση, διάρκειας 11 λεπτών από το πεδίο διαστημικών εκτοξεύσεων της εταιρίας Launch Site One αναμένεται ότι θα λάβει μέρος το πιο ηλικιωμένο άτομο που πήγε ποτέ στο διάστημα.

Πρόκειται για την 82χρονη πρωτοπόρο της αεροπορίας Ουάλι Φανκ, αλλά και το νεότερο άτομο που πήγε ποτέ στο διάστημα. Είναι ο 18χρονος φοιτητής φυσικής Όλιβερ Ντίμεν.

Μαζί τους, στην πρώτη εκτόξευση του Blue Origin θα είναι ο Μπέζος, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon.com Inc, όπως και ο αδερφός του Μαρκ Μπέζος.

To άρθρο Εντατικά στον Τζεφ Μπέζος για να πάει στο διάστημα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά του εμβολιασμού για τον κορονοϊό σε πολλές πόλεις

 Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη τη Γαλλία, από τη Μασσαλία έως τη Λιλ και από το Μονπελιέ έως το Παρίσι, για να αμφισβητήσουν τον εμβολιασμό, να καταγγείλουν τη “δικτατορία” ή να επικρίνουν το υγειονομικό πάσο. “Ελευθερία”, “Μακρόν δικτάτορα” … Από τον βορρά στο νότο της χώρας, τα συνθήματα […]
Αρέσει σε %d bloggers: