Το Renault 5 Turbo αναβιώνει από την Alpine!

i-news24
Read Time:1 Minute, 17 Second

Η επιστροφή του Renault 5 έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι της φημολογίας κάτι ανάλογο για το εμβληματικό Turbo. Φήμες που πλέον επιβεβαιώνονται, δια στόματος Alpine!

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της γαλλικής φίρμας, Gilles le Borgne, δήλωσε στο Auto Express -από όπου και τα εντυπωσιακά renderings- πως όχι μόνο το νέο R5 θα διαθέτει κορυφαία έκδοση, αλλά αυτή θα έχει και πάνω από 200 άλογα! Συγκεκριμένα, ένας ηλεκτροκινητήρας 217 ίππων τοποθετημένος μπροστά θα τροφοδοτεί τους αντίστοιχους τροχούς, εξασφαλίζοντας μια επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 6 δλ. Μπορεί, λοιπόν, ο ηλεκτρικός απόγονος του 5 Turbo να μην είναι πισωκίνητος, ούτε κεντρομήχανος, αλλά από επιδόσεις δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

O κινητήρας πρόκειται για τον ίδιο που κινεί το επερχόμενο Megane E-Tech Electric, τοποθετούμενος στην μικρότερη πλατφόρμα CMF-BEV του νέου R5 κατόπιν των απαραίτητων τροποποιήσεων και με αυτονομία άνω των 320 χλμ. Ο le Borgne ανέφερε επίσης πως η εμφάνιση του αυτοκινήτου θα αντλεί έμπνευση από το 5 Turbo, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τα φουσκώματα και το όλο «μπρουτάλ» παρουσιαστικό των ψηφιακών εικόνων, στο μοντέλο παραγωγής.

Το νέο R5, όπως και το ηλεκτρικό Megane, αποτελεί μέρος του σχεδίου «Renaultution» (Renault και revolution δηλαδή), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανανέωση ολόκληρης της γκάμας μέχρι το 2025 και λανσάρισμα πολλών ηλεκτρικών μοντέλων. Το 5 θα είναι στον πυρήνα τους, κατά πάσα πιθανότητα αντικαθιστώντας το Twingo Electric. Προς τα τέλη του 2022 το περιμένουμε, με το Megane E-Tech Electric να έρχεται πολύ νωρίτερα.

The post Το Renault 5 Turbo αναβιώνει από την Alpine! appeared first on AutoGreekNews.

Dotsic

Next Post

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πανό και γαλανόλευκες σημαίες στην υποδοχή της ελληνικής ομάδας στίβου

Στην πόλη Μισάτο βρίσκονται από το Σάββατο (17.07.2021) τα μέλη της ελληνικής ομάδας, τα πρώτα που έφτασαν στην Ιαπωνία, για τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ελληνική ομάδα στίβου γνώρισε θερμή υποδοχή, με την άφιξη της στην πόλη. Ο δήμος Μισάτο, ο οποίος έχει αναλάβει και την φιλοξενία της ομάδας για […]
Αρέσει σε %d bloggers: