Πρόστιμα συνολικού ύψους 97.500 ευρώ για διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» σε ελέγχους της ΔΙΜΕΑ

i-news24
Read Time:1 Minute, 10 Second

Πρόστιμα συνολικού ύψους 97.500 ευρώ για διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» σε ελέγχους της ΔΙΜΕΑ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 97.500 ευρώ για εμπορία και διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» αλλά και για άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας, επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων από τη Δευτέρα  μέχρι και σήμερα στις έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων, σε καταστήματα και αποθήκες σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκανε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου ΔΙΜΕΑ κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 έως και Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, σε φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων, καταστήματα και αποθήκες στην Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 18.710 τεμάχια (παπούτσια, αρώματα, θήκες κινητών, παιχνίδια, ρούχα, εσώρουχα, πετσέτες, τσάντες, εμφανίσεις ομάδων, κ.α.) ως προϊόντα απομίμησης.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 92.000 ευρώ, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18, του ν.4712/2020 (Α’146).

Επιπλέον επιβλήθηκαν και πρόστιμα συνολικού ύψους 5.500 ευρώ για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημαντική ήταν η συμβολή των τοπικών δημοτικών αρχών Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης καθώς και η συνδρομή της Κεντρικής Ομάδας Ελέγχων της ΑΑΔΕ (Κ.Ο.Ε. Κομοτηνής) με την οποία διενεργήθηκαν κοινοί έλεγχοι (μικτά κλιμάκια ελέγχου) στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης. 

To άρθρο Πρόστιμα συνολικού ύψους 97.500 ευρώ για διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» σε ελέγχους της ΔΙΜΕΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αθηνα Σκορδιαλου

Next Post

Με διεθνείς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού η επιστολή ενάντια στους 6+1 ξένους

Οι διεθνείς Έλληνες παίκτες αντέδρασαν στο ενδεχόμενο αύξησης των ξένων παικτών σε 6+1 στην Basket League. 34 Έλληνες παίκτες προσυπογράφουν κοινή ανακοίνωση εναντίον της συγκεκριμένης προοπτικής, ανάμεσα σε αυτούς και οι αθλητές του Παναθηναϊκού (Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου) και του Ολυμπιακού (Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης […]
Αρέσει σε %d bloggers: