Ιταλία: Τρόμος από την αύξηση των κρουσμάτων – Σκέψεις για πράσινο πιστοποιητικό σε δημόσιους χώρους

i-news24
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ιταλία: Τρόμος από την αύξηση των κρουσμάτων – Σκέψεις για πράσινο πιστοποιητικό σε δημόσιους χώρους

Αυξάνεται στην Ιταλία η ανησυχία εξαιτίας της αύξησης του δείκτη μετάδοσης κορονοϊού Rt, o οποίος βρίσκεται στο 0,91, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν στο 0,66.

Πρόκειται, δηλαδή, για το ίδιο επίπεδο το οποίο είχε καταγραφεί στις αρχές Απριλίου, όταν όλη η χώρα ήταν χωρισμένη σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» ζώνες.

Την τελευταία εβδομάδα, στην Ιταλία καταγράφηκαν 19 κρούσματα κορονοϊού ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Rai, αν η αυξητική αυτή τάση συνεχιστεί, δεν αποκλείεται να ληφθούν νέες αποφάσεις, με επιστροφή στην χρήση της μάσκας σε ανοικτούς χώρους και στην δημιουργία «κίτρινων ζωνών», ενώ στην φάση αυτή είναι όλες λευκές.

Οι ιταλικές υγειονομικές αρχές προσθέτουν ότι 19 περιφέρειες, σε σύνολο 21, παρουσιάζουν , προς το παρόν «ήπιο κίνδυνο» μετάδοσης του ιού. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι είναι βασικής σημασίας να ολοκληρωθεί άμεσα ο εμβολιασμός του πληθυσμού, με ιδιαίτερη αναφορά στις ευπαθείς ομάδες.

Σκέψεις για χρήση πράσινου πιστοποιητικού για είσοδο σε δημόσιους χώρους

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του «πράσινου πιστοποιητικού» για είσοδο σε σειρά δημοσίων χώρων -όπως έγινε στην Γαλλία- εντός του Ιουλίου, η κυβέρνηση Ντράγκι μπορεί να λάβει επίσημη σχετική απόφαση. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να αφορά την πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, τρένα, αεροπλάνα, αλλά όχι σε εστιατόρια και καφέ μπαρ.

Παράλληλα δεν αποκλείεται το «πράσινο πιστοποιητικό» να υιοθετηθεί ως λύση και για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων, με στόχο την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία στα μέσα Σεπτεμβρίου.

To άρθρο Ιταλία: Τρόμος από την αύξηση των κρουσμάτων – Σκέψεις για πράσινο πιστοποιητικό σε δημόσιους χώρους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Ηλίας Μπόγδανος: «Πίστευα ότι είχα καταστρέψει την εικόνα μου»

«Άπειρες φορές το ένιωσα αυτό. Αισθάνθηκα ότι είχε αλλάξει ο χαρακτήρας μου», λέει ο Ηλίας Μπόγδανος. Ο Ηλίας Μπόγδανος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τη Μαρία Κολλιάτσα, όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην περίοδο που είχε πέσει ψυχολογικά, εξηγώντας παράλληλα το λόγο. Ένιωσες ότι χάνεις τον εαυτό σου; Άπειρες […]
Αρέσει σε %d bloggers: