Κορονοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα στα μισά νέα κρούσματα – Δραματικά στοιχεία του Δημήτρη Θάνου

i-news24
Read Time:2 Minute, 6 Second

Μετάλλαξη Δέλτα Κορονοϊός

Τα μισά νέα κρούσματα κορονοϊού αφορούν πλέον στη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ καταγράφεται και ραγδαία αύξηση της μετάλλαξης Βήτα, της λεγόμενης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Αυτό προειδοποίησε την Πέμπτη, 15.07.2021, ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Με τοποθέτησή του στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας ο κ. Θάνος σημείωσε πως βάσει των καινούργιων στοιχείων του ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα είναι περίπου 450.000. Οι θάνατοι συνολικά προσεγγίζουν τις 13.000, ενώ συνολικά όσοι έχουν αναρρώσει από τον ιό ανέρχονται σε 411.000.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το σύνολο της πανδημίας μπορεί να χωριστεί σε 4 κύματα.

Και συγκεκριμένα

  • το πρώτο ήταν με ελάχιστα κρούσματα,
  • το δεύτερο είχε μια δραματική αύξηση, η οποία έγινε το χειμώνα του 2020
  • από το 2021 ξεκίνησε το τρίτο το οποίο ήταν αρκετά έντονο και ξεκίνησε και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Τρομάζουν μετάλλαξη Δέλτα και μετάλλαξη Βήτα

Κάνοντας μια περαιτέρω ανάλυση των ευρημάτων των μελετών του, ο κ. Θάνος προειδοποίησε πως το στέλεχος «Β» του ιού- της Ν. Αφρικής- έχει αρχίσει να ανησυχεί τους επιστήμονες καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει μια ραγδαία αύξηση που μοιάζει με αυτή που καταγράφει η μετάλλαξη Δέλτα. «Δε μπορούμε μέχρι στιγμής ακόμα να δούμε ποια είναι η συσχέτιση αυτή», είπε.

Click4more: Μετάλλαξη Δέλτα: SOS για τις εισαγωγές και τους νέους – Μίνα Γκάγκα: Μετατρέψαμε πάλι κλινικές σε Covid

«Πριν τα δεδομένα που στείλαμε πριν από δύο ώρες ήταν γύρω στο 40% Δ, σας ενημερώνω ότι σήμερα είμαστε πάνω από το 50% με μετάλλαξη Δέλτα σε όλα τα νέα κρούσματα και βέβαια έχουμε την 318, την Α και την ανησυχητική αύξηση της Β, η οποία μπορεί να μην είναι πολλά στελέχη, μεγάλος ο αριθμός, αλλά υπενθυμίζω έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και έχει και μεγαλύτερη αντοχή στη φυσική ή στην εμβολιαστική ανοσία» τόνισε συγκεκριμένα.

Ειδικά για τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ο κ. Θάνος αναγνώρισε πως δεν μπορεί να εξηγήσει για πιο λόγο έχει αρχίσει να αυξάνεται, σημείωσε ωστόσο πως η εξάπλωσή της γίνεται παράλληλα με αυτή της Δ.

«Είμαστε ενήμεροι και προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τέταρτο κύμα και είναι ίσως η πρώτη φορά, μετά δηλαδή και το τρίτο κύμα, που ήμασταν ενημερωμένοι σε πραγματικό χρόνο για την «άλφα» τη βρετανική, αλλά και το τώρα επίσης για τη «δέλτα». Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα και το χρόνο πλέον, την πολυτέλεια, να λάβουμε πολύ εξειδικευμένα και ακριβή μέτρα περιορισμού της νόσου», είπε.

To άρθρο Κορονοϊός: Μετάλλαξη Δέλτα στα μισά νέα κρούσματα – Δραματικά στοιχεία του Δημήτρη Θάνου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

Serie A: Συζητήσεις για μείωση ομάδων και πλέι οφ – Αμφιβολίες στην κυβέρνηση για το πλήρες άνοιγμα των γηπέδων

Η Serie A θα παρουσιάσει σχέδια για νέα μορφή του πρωταθλήματος, την ώρα που ο πρόεδρος της Λίγκας θέλει να ανοίξει τα στάδια, γι;α τους εμβολιασμπενους. Όπως αναφέρει η “Corriere dello Sport”, η Serie A έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Λίγκα, στην οποία οι πρόεδροι των συλλόγων της Serie A θα […]
Αρέσει σε %d bloggers: