ΝΟΤΑΜ: «Φρένο» στις πτήσεις από αεροπορικές εταιρίες της Λευκορωσίας – Οι εξαιρέσεις

i-news24
Read Time:57 Second

ΝΟΤΑΜ: «Φρένο» στις πτήσεις από αεροπορικές εταιρίες της Λευκορωσίας – Οι εξαιρέσεις

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) απαγορεύονται οι οι πτήσεις στην Ελλάδα από αεροπορικές εταιρίες της Λευκορωσίας.

Η συγκεκριμένη ΝΟΤΑΜ έχει διάρκεια ως τις 5 Ιουλίου, ενώ υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις.

Ειδικότερα, προβλέπεται:

α) απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν επάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας και

β) δίνονται οδηγίες προς τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το FIR του Μινσκ (Λευκορωσία) για τις πτήσεις τους.

Η ΝΟΤΑΜ που ισχύει ήδη και έχει διάρκεια έως τις 5 Ιουλίου 2021, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της ΕΕ ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της. Ενώ για τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστήνεται να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Ποιες οι εξαιρέσεις

Η αεροπορική οδηγία δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης ή αναγκαστικής εναέριας διέλευσης και σε περίπτωση που η προσγείωση/απογείωση ή η εναέρια διέλευση είναι απαραίτητη για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

To άρθρο ΝΟΤΑΜ: «Φρένο» στις πτήσεις από αεροπορικές εταιρίες της Λευκορωσίας – Οι εξαιρέσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σοφια Βαλσαμη

Next Post

«Βόμβα» από Λαύριο, νίκησε Παναθηναϊκό κι έβαλε φωτιά στους τελικούς της Basket League

Το Λαύριο απέδειξε ότι δεν βρέθηκε τυχαία στους τελικούς της Basket League. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έκανε το θαύμα της, επικράτησε του “τριφυλλιού” με 95-89 στην παράταση κι έκανε το 1-1 στη σειρά των τελικών, βάζοντας… φωτιά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 78-81 […]
Αρέσει σε %d bloggers: