«Κόκκινες» γραμμές της Αθήνας στον ελληνοτουρκικό διάλογο

i-news24

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις κρίσιμες συναντήσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν και Ερντογάν – Μπάιντεν, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε τη ρητορική της έντασης, χαρακτηρίζοντας σημαντικό και ουσιαστικό επίτευγμα τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ απήγγειλε και πάλι ποίημα για το οποίο το 1998 είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλακή, κατηγορούμενος για υπόθαλψη θρησκευτικού μίσους. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του μεγάλου λιμανιού Φίλιος στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε και την ανακάλυψη νέου μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην περιοχή.

Η Ουάσιγκτον, πάντως, μετά την Κύπρο έστειλε μήνυμα στήριξης και στην Αθήνα, μέσω του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. “Γνωρίζω πόσο δεσμευμένος είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πάιατ.

Στις τουρκικές προκλήσεις περί συζητήσεων άνευ όρων, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι διμερείς επαφές με την Άγκυρα αφορούν μόνο τη διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Σχετική είδηση: Σαφές μήνυμα στήριξης των ΗΠΑ στην Ελλάδα (video)

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Next Post

«Ο Παναθηναϊκός θέλει Μπατάλια» λένε στην Πορτογαλία

Ο Ροντρίγκο Μπατάλια φέρεται να βρίσκεται στο μετεγγραφικό “στόχαστρο” της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία αναμένεται να κινηθεί στην αγορά για κεντρικό μέσο. Ο τραυματισμός του Κουρμπέλη σε συνδυασμό με το τέλος του δανεισμού του Νιας, έχουν δημιουργήσει “τρύπα” στην ομάδα, γεγονός που θα μπορούσε να καλυφθεί από τον δύο φορές […]
Αρέσει σε %d bloggers: