Άρχισε η διαπλάτυνση στη λεωφόρο του Αγίου Δημητρίου

i-news24

Άρχισε η διαπλάτυνση στη λεωφόρο του Αγίου Δημητρίου

Μία από τις πιο βεβαρημένες λεωφόρους όλης της Αττικής, αυτή του Αγίου Δημητρίου, θα ανοίξει κι άλλο, δίνοντας μεγάλη κυκλοφοριακή ανάσα σε ολόκληρο τον Δήμο.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε για χρόνια στόχο για όλη την πόλη, αφού σε ώρες αιχμής προκαλούσε οδική «ασφυξία» και πλέον οι εργασίες διαπλάτυνσης ξεκίνησαν.

Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει:

– Μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με κεντρική διαχωριστική νησίδα, με φύτευση και φωτισμό led.

– Μια λωρίδα παρόδιας στάθμευσης ανά κατεύθυνση, η οποία θα διακόπτεται με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις με όλες τις εγκάρσιες οδούς, ώστε να αποκλείεται η παράνομη στάθμευση, να εξασφαλίζεται η ορατότητα και να διευκολύνεται η κίνηση των πεζών.

– Λωρίδες αριστερής στροφής στους κόμβους, όπου αυτό απαιτείται από τον σχεδιασμό, οι οποίες θα εξασφαλίζονται με μετατόπιση του άξονα της λωρίδας κυκλοφορίας σε βάρος των λωρίδων στάθμευσης.

Με την ολοκλήρωση του έργου και στο πλαίσιο των σύγχρονων αντιλήψεων περί βιώσιμης κινητικότητας, η κυκλοφορία των οχημάτων και η κίνηση των πεζών θα διεξάγεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των παρόδιων χρήσεων, ενώ θα υπάρξει και μια συνολική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης.

Σε αυτήν την πρώτη φάση έχει καταληφθεί η άνοδος του δρόμου από το ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης μέχρι το ύψος του ρέματος της Πικροδάφνης, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, προκειμένου να κατασκευαστούν τα προβλεπόμενα δίκτυα υποδομών, που περιλαμβάνουν αγωγό ομβρίων, δίκτυο φυσικού αερίου, καθώς και τα λοιπά έργα ανάπλασης της οδού και των πεζοδρομίων. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, το εργοτάξιο θα μετακινηθεί στο απέναντι ρεύμα του ίδιου τμήματος της λεωφόρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Άρχισε η διαπλάτυνση στη λεωφόρο του Αγίου Δημητρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Καρολινα Μισελ

Next Post

Προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο η Ελλάδα – Νέες απειλές από τον Ερντογάν

Την συνήθη τακτική των προκλήσεων ακολουθεί η Τουρκία, με νέες απειλές, δια στόματος τόσο του Ταγίπ Ερντογάν όσο και του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ για την ανατολική Μεσόγειο και τα νησιά. “Στη γείτονα γνωρίζουν πολύ καλά τις κόκκινες γραμμές μας”, είναι το μήνυμα που στέλνει στην Άγκυρα ο Νίκος Δένδιας. […]
Αρέσει σε %d bloggers: