Τρία self test και για τον Ιδιωτικό τομέα – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας

i-news24
Read Time:1 Minute, 33 Second

Τρία self test και για τον Ιδιωτικό τομέα – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας

Και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μετά από αυτούς τους ιδιωτικούς, θα μπορούν να λαμβάνουν τρία δωρεάν self test από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 7/6/2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test (ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζομένου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο/η εργαζόμενος/η απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια, κά, ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν από την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στο συμφωνημένο στην ατομική του/της σύμβαση τόπο εργασίας.

Κατ’ εξαίρεση, για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

Οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.

Από 14/6/2021 έως 30/6/2021, ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

To άρθρο Τρία self test και για τον Ιδιωτικό τομέα – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Κορονοϊός – Αυστρία: Οι νέες μολύνσεις έπεσαν στα επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστρία, εμφανίζονται τα σημερινά στοιχεία, καθώς η αποκαλούμενη “επίπτωση επτά ημερών” -αριθμός νέων μολύνσεων εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους- είναι 27,6, έχοντας μειωθεί, για πρώτη φορά από πέρυσι το καλοκαίρι, κάτω από 30. Όπως ανέφεραν σήμερα, Παρασκευή, […]
Αρέσει σε %d bloggers: