Πανελλήνιες 2021: Μέχρι το Σάββατο (5/6) η διάθεση των πρώτων self tests για τους υποψηφίους

i-news24
Read Time:1 Minute, 20 Second

Πανελλήνιες 2021: Μέχρι το Σάββατο (5/6) η διάθεση των πρώτων self tests για τους υποψηφίους

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες έχει ξεκινήσει και οι υποψήφιοι λόγω της πανδημίας καλούνται να προμηθευτούν self tests για τον κορονοϊό προκειμένου οι εξετάσεις να διεξαχθούν με ασφάλεια. Τα δύο πρώτα διαγνωστικά τεστ, οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία έως αύριο Σάββατο (5/6).

Υπενθυμίζεται, ότι στις 14 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και μια ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου 2021, στα Επαγγελματικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κορονοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Πανελλήνιες 2021: Μέχρι το Σάββατο (5/6) η διάθεση των πρώτων self tests για τους υποψηφίους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Βουλή: Κατατίθεται σήμερα το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο καταθέτει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θέτουν τα εργατικά συνδικάτα επί ποδός  και η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για μεθόδευση καταστρατήγησης των εργασιακών κεκτημένων. Σημεία αιχμής, το 8ωρο που θα μπορεί να γίνεται 10ωρο ανά ημέρα με ατομική σύμβαση και αναπλήρωση […]
Αρέσει σε %d bloggers: