Λευκός Οίκος: Τηλεφωνική επικοινωνία Τζ. Σάλιβαν – Θ. Ντόκου

i-news24

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέικ Σάλιβαν μίλησε τηλεφωνικά με τον Δρ Θάνο Ντόκο, Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε την ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης αμυντικής συνεργασίας και εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για περαιτέρω εμβάθυνση αυτών των δεσμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση “συζήτησαν τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και υποσχέθηκε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες υπό τον ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Συζήτησαν επίσης τη σημασία της καταπολέμησης της κακόβουλης επιρροής στην περιοχή, καθώς ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να διασφαλίσει τις κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές και ενεργειακές υποδομές της. Συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος τονίζοντας τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας”.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Φοβερή η Ιταλία, διέλυσε την Τσεχία κι έστειλε μήνυμα για το Euro

Η Ιταλία έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λίγο πριν την έναρξη του Euro 2020. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι συνέτριψε την Τσεχία με 4-0 σε φιλικό παιχνίδι. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε  άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 23ο λεπτό, για να έρθει ο Μπαρέλα να κάνει το 2-0 στο […]
Αρέσει σε %d bloggers: