Ισπανία: Στόχος να εμβολιαστούν οι νέοι 12-17 ετών πριν ξεκινήσουν τα σχολεία

i-news24
Read Time:1 Minute, 26 Second

Ισπανία: Στόχος να εμβολιαστούν οι νέοι 12-17 ετών πριν ξεκινήσουν τα σχολεία

Η κυβέρνηση στην Ισπανία ανακοίνωσε πως θέλει να εμβολιάσει τους έφηβους 12-17 ετών κατά του κορονοϊού πριν την επιστροφή στα θρανία τον Σεπτέμβριο.

“Η ιδέα που έχουμε είναι να προτείνουμε στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας (η οποία επικυρώνει τις αποφάσεις σε θέματα υγείας) να μπορέσουμε να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τους εφήβους μας 12 ως 17 ετών πριν από την επιστροφή στο σχολείο, περίπου δύο εβδομάδες πριν”, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας στην ισπανική δημόσια τηλεόραση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε στα τέλη Μαΐου την χρήση για αυτούς που είναι ηλικίας 12-15 ετών του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19, το οποίο είναι το πρώτο εμβόλιο που εγκρίνεται για χορήγηση στους εφήβους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ των άλλων μεγάλων χωρών της ΕΕ, η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αυτοί που είναι ηλικίας 12-18 ετών θα μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από τις 15 Ιουνίου.

Η Ιταλία από την πλευρά της άνοιξε χθες, Πέμπτη, την πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από 12 ετών και άνω, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει στις 7 Ιουνίου τον εμβολιασμό για τους ανήλικους άνω των 12 ετών.

Η Ισπανία μετρά περίπου 80.000 νεκρούς από τον κορονοϊό έχει στόχο να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της ως το τέλος Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα, η χώρα αυτή των σχεδόν 47 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιάσει πλήρως κατά της COVID-19 το 21% του πληθυσμού της (σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους), ενώ το 39,5% έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ισπανία: Στόχος να εμβολιαστούν οι νέοι 12-17 ετών πριν ξεκινήσουν τα σχολεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν την Παρασκευή 4/6 στο Μέγαρο Μαξίμου τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία η οποία συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές: “Στην αρχή της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρουσίασαν τα έργα τέχνης […]
Αρέσει σε %d bloggers: