Ιαπωνία: Ρεκόρ μείωσης γεννήσεων το 2020 λόγω κορονοϊού

i-news24
Read Time:57 Second

Ιαπωνία: Ρεκόρ μείωσης γεννήσεων το 2020 λόγω κορονοϊού

Πτώση ρεκόρ στις γεννήσεις σημειώθηκε το 2020 στην Ιαπωνία όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα περισσότερα περισσότερα ζευγάρια στην Ιαπωνία ανέβαλαν τα σχέδιά τους να παντρευτούν και να ξεκινήσουν να κάνουν οικογένεια εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο αριθμός των γεννήσεων έπεσε πέρυσι σε 840.832 το 2020, δηλαδή μειώθηκε κατά 2,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1899 που άρχισε η τήρηση αρχείων, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έπληξε τα ποσοστά των γεννήσεων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, παρά τις πρώτες εικασίες ότι τα lockdown για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19 μπορεί να οδηγούσαν σε μια έκρηξη παγκοσμίως των γεννήσεων.

Ο αριθμός των γάμων που καταγράφηκαν στην Ιαπωνία πέρυσι έπεσε επίσης σε 525.490, με τον αριθμό αυτόν να αποτελεί ρεκόρ την μεταπολεμική περίοδο, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας.

Το ποσοστό γονιμότητας στη χώρα, που είναι ο αναμενόμενος αριθμός γεννήσεων ανά γυναίκα, μειώθηκε επίσης στο 1,34, που είναι μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ιαπωνία: Ρεκόρ μείωσης γεννήσεων το 2020 λόγω κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Απόλλων Σμύρνης: Τέλος ο Χάβος – Ανακοινώνει Πετράκη

Ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωσε και επίσημα το διαζύγιο με τον Μάκη Χάβο και φαίνεται πως τα βρήκε με τον Γιάννη Πετράκη, για τη διαδοχή. Σε… συναινετικό διαζύγιο έφτασαν Απόλλων Σμύρνης και Μάκης Χάβος. Οι δυο πλευρές οριστικοποίησαν τη λύση της συνεργασίας τους, μετά από μόλις επτά παιχνίδια στα play out […]
Αρέσει σε %d bloggers: