Γαλλία: Είσοδος χωρίς τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες – Ποιοι εξαιρούνται

i-news24

Γαλλία: Είσοδος χωρίς τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες – Ποιοι εξαιρούνται

Οι Ευρωπαίοι που έχουν εμβολιασθεί κατά του κορονοϊού θα μπορούν από τις 9 Ιουνίου να εισέρχονται στη Γαλλία χωρίς να πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, από τον υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί. 

Απόδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή αντιγόνου) για τον κορονοϊό θα πρέπει όμως να έχουν όσοι εισέρχονται στη Γαλλία από την Βρετανία και τις ΗΠΑ, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της κυβέρνησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

«Ανακοινώνουμε ότι από τις 9 Ιουνίου (…) οι Ευρωπαίοι που είναι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έρχονται στη Γαλλία χωρίς τεστ PCR», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNEWS.

Από τις 9 Ιουνίου, οι ροές των ταξιδιωτών ανάμεσα στη Γαλλία και τις ξένες χώρες θα ανοίξουν και πάλι με τρόπους που κυμαίνονται ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση των χωρών, που είναι ταξινομημένες κατά χρώμα (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο), και με τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το κυβερνητικό έγγραφο που τιτλοφορείται «Στρατηγική του εκ νέου ανοίγματος των συνόρων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Γαλλία: Είσοδος χωρίς τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες – Ποιοι εξαιρούνται δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Ιαπωνία: Εμβολιαστική κινητοποίηση εταιριών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Εταιρείες εγκαινιάζουν εμβολιαστικά κέντρα μέσα στους χώρους τους σε μια προσπάθεια να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες πρόκειται να εγκαινιάσουν μέσα στους χώρους τους κέντρα εμβολιασμού κατά της COVID-19 αυτό το μήνα καθώς η χώρα εντατικοποιεί τους εμβολιασμούς ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του […]
Αρέσει σε %d bloggers: