Βέλγιο: Πάνω από 50% των πολιτών έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

i-news24

Βέλγιο: Πάνω από 50% των πολιτών έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

Στο Βέλγιο έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου το 52,1% του ενήλικου πληθυσμού (4.800.457 άτομα) και τη δεύτερη δόση έχει λάβει το 24,7% (3.270.506 άτομα), σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Sciensano).

Την εβδομάδα μεταξύ 25-31 Μαίου, το Βέλγιο κατέγραψε ημερήσιο μέσο όρο κρουσμάτων 1.875 (μειωμένο κατά 8% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς). Διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 47.000 τεστ ημερησίως και το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στο 4,4%.

Μεταξύ 28 Μαΐου και 2 Ιουνίου, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω covid, ήταν κατά μέσο όρο 78,1 (-24% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα). Νοσηλεύονται 1.063 ασθενείς με covid, εκ των οποίων οι 364 βρίσκονται στην εντατική.

Το ίδιο διάστημα ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από covid, ήταν 13,4 (-24,2%). Από την αρχή της πανδημίας, το Βέλγιο έχει καταγράψει 24.995 θανάτους από κορονοϊό.

«Η εξέλιξη παραμένει ευνοϊκή. Σε λίγες μέρες, θα περάσουμε τον πήχη των 75 εισαγωγών σε νοσοκομεία την ημέρα, ενώ η κατάσταση στις εντατικές βελτιώνεται», αναφέρει ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος Ίβ Βαν Λάετεμ, σημειώνοντας ότι εμβολιασμός έπαιξε θεμελιώδη ρόλο, καθώς και η συμπεριφορά του πληθυσμού.

Πρόσθεσε, ωστόσο ότι «έχουμε μπροστά μας μερικές δυνητικά προβληματικές εβδομάδες ενώ ο εμβολιασμός προχωρά».

Το Βέλγιο αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών στο εξωτερικό και να λάβει αποφάσεις για περαιτέρω άρση των περιορισμών στην εστίαση, τον πολιτισμό και την άθληση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Βέλγιο: Πάνω από 50% των πολιτών έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Προκαταρκτική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες, έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία. Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά […]
Αρέσει σε %d bloggers: