Σ. Φάμελλος στο Πρώτο: Επικοινωνιακό περιτύλιγμα η εκδήλωση Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια (audio)

i-news24

«Η εκδήλωση με τον κ. Μητσοτάκη στην Αστυπάλαια, είχε ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα, που μπορεί να τροποποιήσει τη συζήτηση για το Περιβάλλον και να ακυρώσει οποιαδήποτε εποικοδομητική αξία», τόνισε ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα.

Στην Αστυπάλαια, όπως είπε, «έχουμε ένα πιλοτικό έργο, ένα εργαστήριο εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης. Δεν έχουμε ένα πράσινο ενεργειακό νησί». Αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη Volkswagen, λέγοντας ότι η εταιρεία το κάνει για δικό της όφελος, ώστε να εφαρμόσει διάφορα πιλοτικά έργα ηλεκτροκίνησης, να μοιράσει αυτοκίνητα και να στηρίξει τις «έξυπνες» μεταφορές, ώστε να βελτιώσει και η ίδια τα προϊόντα της.


Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και η προοπτική του είναι πολύ μακρινή, ενώ δεν συνδέεται – όπως είπε- με την «πράσινη» ενέργεια. «Δεν έχει κανένα νόημα να καίμε ντίζελ ή λιγνίτη για να κινούμε άμεσα ή έμμεσα αυτοκίνητα. Πρέπει να συζητήσουμε για το πώς η Αστυπάλαια και το κάθε νησί της χώρας θα αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία», σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός, επισήμανε ότι «το πείραμα της Αστυπάλαιας θα πρέπει να συνδυαστεί με έργο πράσινης ενέργειας. Χρειάζονται υπουργικές αποφάσεις για τον πιλοτικό χαρακτήρα, να αλλάξουν οι μελέτες ώστε να υπάρχει πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή, να εκδοθούν οι άδειες και να γίνει το έργο», δήλωσε.

Αναφορικά με τις μαζικές μεταφορές, είπε ότι θα πρέπει να είναι «πράσινες», και το μοντέλο αυτό να μεταφερθεί και στην Αθήνα. «Αν μπορέσουμε να “πρασινίσουμε” τις μεταφορές με ταξί, λεωφορεία, βαν κτλ, τότε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πρωτεύουσα θα είναι πολύ καλύτερο», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, δε, ότι το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας

Next Post

Εγκατέλειψε η Μπάρτι – Εκτός Roland Garros το Νο 1 στον κόσμο

Χωρίς την Άσλεϊ Μπάρτι θα συνεχιστεί το Roland Garros, καθώς η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού. Χωρίς την κορυφαία τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης θα συνεχιστεί το Roland Garros. Η Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού από την αναμέτρηση του 2ου γύρου με την Πολωνή Μάγκντα […]
Αρέσει σε %d bloggers: