Συναινετικό διαζύγιο με ένα κλικ από το σπίτι

i-news24

Συναινετικό διαζύγιο με ένα κλικ από το σπίτι

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για τα συναινετικά διαζύγια, καθώς θα εκδίδονται, πλέον, με ένα “κλικ” από το σπίτι.

Η καινοτόμος διάταξη για το «άυλο συναινετικό διαζύγιο» αποτελεί νόμο του κράτους, καθώς η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή προβλέπεται ρητά στην πρόσφατη νομοθετική μεταρρύθμιση για το οικογενειακό δίκαιο που προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

«Οι σύζυγοι μπορούν με έγγραφη συμφωνία ή κοινή ψηφιακή δήλωση να λύσουν τον γάμο τους. Η έγγραφη συμφωνία καταρτίζεται μεταξύ των συζύγων ή η κοινή ψηφιακή δήλωση υποβάλλεται από αυτούς με την παρουσία ή με ψηφιακή σύμπραξη πληρεξούσιου δικηγόρου αντίστοιχα για καθέναν από αυτούς» σύμφωνα με τον νόμο που ανοίγει τον δρόμο στα ζευγάρια που αποφασίζουν να χωρίσουν συναινετικά να αξιοποιούν τα εργαλεία της σύγχρονης εποχής.

To συναινετικό διαζύγιο θα μπορεί να βγει μέσω ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη, ενώ η διαδικασία θα απαιτεί την παρέλευση 10 ημερών και στη συνέχεια οι σύζυγοι, οι δικηγόροι τους και ο συμβολαιογράφος με ένα κλικ θα υπογράφουν το διαζύγιο.

To άρθρο Συναινετικό διαζύγιο με ένα κλικ από το σπίτι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Καρολινα Μισελ

Next Post

Σάκκαρη: Πρώτο δύσκολο «εμπόδιο» για τη Μαρία στο Roland Garros

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε… περίπατο και στο δεύτερο γύρο του Roland Garros, καταβάλλοντας εύκολα την αντίσταση της Ιταλίδας Παολίνι, αλλά πλέον αρχίζουν τα δύσκολα στο Παρίσι. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα βρει μπροστά της την Ελίζ Μέρτενς, η οποία και βρίσκεται στο Νο 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Σάκκαρη – Παολίνι: […]
Αρέσει σε %d bloggers: