Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας

i-news24
Read Time:1 Minute, 5 Second

Aνάρτηση με αφορμή την τροπολογία Βορίδη που απαγορεύει στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τονίζει μεταξύ άλλων ότι: “Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας”.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας.

Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή.

Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Masterchef 5 Τελικός: Η πιο δύσκολη μέρα της Μαργαρίτας – Όλα κρόινονται στις λεπτομέρειες

Ο τελικός του Masterchef κρύβει εκπλήξεις. Η δεύτερη δοκιμασία στη Χαλκιδική θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Διονύσης και Μαργαρίτα στην τελική ευθεία του Masterchef. Και οι δυο παίκτες δηλώνουν έτοιμοι για τη δεύτερη και την τρίτη δοκιμασία του τελικού που διεξάγεται σε ένα μαγευτικό μέρος στο Sani Resort. Εκεί φυσικά τους […]
Αρέσει σε %d bloggers: