Κεραμέως στο «Live News» για πανελλήνιες: Για πρώτη φορά φέτος δύο ξεχωριστά μηχανογραφικά

i-news24
Read Time:1 Minute, 24 Second

Κεραμέως στο «Live News» για πανελλήνιες: Για πρώτη φορά φέτος δύο ξεχωριστά μηχανογραφικά

Στις πανελλήνιες και τις αλλαγές στα μηχανογραφικά των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”. 

Όπως σημείωσε, είναι η πρώτη χρονιά που δημιουργούνται γραφεία υποστήριξης των υποψηφίων και των οικογενειών τους σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, που θα έχουν σκοπό να παρέχουν πληροφόρηση για θέματα των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

«Μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι οι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν και τα δύο self tests που θα χρειαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις» τόνισε η κυρία Κεραμέως, ενώ ξεκαθάρισε ότι η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ δεν θα αλλάξει. «Κάθε χρονιά που περνάει και εγγράφονται νέοι με βαθμό 1-2 στα 20 τους έχουμε εγκλωβίσει. Εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, θέλουμε να τους δώσουμε διεξόδους, λύσεις και δουλειές», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, ανακοινώνοντας ότι φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν δύο ξεχωριστά μηχανογραφικά δελτία: ένα για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ.

«Δύο δρόμοι: Πανεπιστήμιο ή κατάρτιση» τόνισε η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως ο τελικός αριθμός των εισακτέων θα διαμορφωθεί από τους βαθμούς των μαθητών.

Για τη νέα σχολική χρονιά, η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για έναρξη τον Αύγουστο. «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για Αύγουστο. Όταν έχουμε τις τελικές αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε, όμως προτεραιότητά μας είναι το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, που είναι 25 Ιουνίου για τα δημοτικά και 11 Ιουνίου για γυμνάσια και λύκεια» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Ακούστε όσα είπε η υπουργός Παιδείας στο Νίκο Ευαγγελάτο

To άρθρο Κεραμέως στο «Live News» για πανελλήνιες: Για πρώτη φορά φέτος δύο ξεχωριστά μηχανογραφικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Καρολινα Μισελ

Next Post

Superleague: Οι πιο «τρελές» χαμένες ευκαιρίες της σεζόν

Η Superleague της σεζόν 2020-21 ολοκληρώθηκε με πολλές συγκινήσεις για όλες της ομάδας και αρκετό θέαμα, καθώς δεν ήταν λίγες οι φάσεις και τα γκολ που εντυπωσίασαν τους οπαδούς. Ταυτόχρονα όμως, υπήρξαν και κάποιες στιγμές που… σήκωσαν τον κόσμο από τη θέση του, αλλά δεν είχαν το κατάλληλο αποτέλεσμα, αφού […]
Αρέσει σε %d bloggers: