«Καμπανάκι» Καπραβέλου για το άνοιγμα του τουρισμού – «Το τρίτο κύμα δε λέει να φύγει»

i-news24
Read Time:1 Minute, 1 Second

«Καμπανάκι» Καπραβέλου για το άνοιγμα του τουρισμού – «Το τρίτο κύμα δε λέει να φύγει»

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Πέμπτης (3/6) στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Υπογράμμισε ότι η αποκλιμάκωση είναι πολύ αργή και ότι το τρίτο κύμα δεν λέει να φύγει, παρουσιάζοντας πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από το δεύτερο.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη περίπτωση καθώς παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 Μαΐου, αλλά φτάνοντας στις 29 Μαΐου στη χώρα μας είχε πολλά συμπτώματα κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τουρισμό, καθώς αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού από όλο τον πλανήτη κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη διατήρηση του τρίτου κύματος όλο το καλοκαίρι, αλλά πολύ χειρότερα να ανοίξει και την πόρτα για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

To άρθρο «Καμπανάκι» Καπραβέλου για το άνοιγμα του τουρισμού – «Το τρίτο κύμα δε λέει να φύγει» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Στόλτενμπεργκ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες για παρακολούθηση ηγετών από την NSA

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε να γίνει έρευνα για το σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος ηγετών συμμάχων από την NSA των ΗΠΑ με τη συνεργασία της FE, της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας. «Οι χώρες που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή είναι σύμμαχοι στο NATO», κατά συνέπεια «πρέπει να […]
Αρέσει σε %d bloggers: