Ιταλία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε παιδιά 12 – 15 ετών

i-news24

Ιταλία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε παιδιά 12 – 15 ετών

Η Ιταλία, η πλέον πληγείσα από τον κορονοϊό ευρωπαϊκή χώρα μετά την Βρετανία, άνοιξε την πλατφόρμα του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 12 ετών. Πλέον θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν 2,3 εκατομμύρια νέοι. 

Το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών δόθηκε από την ιταλική υπηρεσία φαρμάκων, ωστόσο κάθε περιφέρεια προσαρμόζει τις εθνικές οδηγίες στην κατάσταση που βρίσκεται το πρόγραμμα του εμβολιασμού και στο επίπεδο της τροφοδοσίας σε εμβόλια.

«Είναι μια καλή ημέρα», δήλωσε ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις θεωρώντας ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικό ορόσημο τόσο για την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης όσο και για να επαναλάβουμε το συντομότερο δυνατόν όλες τις δραστηριότητές μας».

«Έχουμε την δυνατότητα να επιταχύνουμε περαιτέρω την εμβολιαστική εκστρατεία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα στα social media.

Περί τα 12,4 εκατομμύρια (επί πληθυσμού 60 εκατομμυρίων) έχουν εμβολιασθεί πλήρως στην Ιταλία, το 22,85% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Η Ιταλία, όπου παρατηρείται μεγάλη πτώση θανάτων και κρουσμάτων, έχει χορηγήσει περισσότερα από 35,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, κυρίως το εμβόλιο των BionTech/Pfizer, δηλαδή το 90% των δόσεων που της έχουν παραδοθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ιταλία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε παιδιά 12 – 15 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

K. Φραγκογιάννης στο Πρώτο: Η επένδυση στην Αστυπάλαια έχει κατακτήσει τον κόσμο (audio)

«Η Ελλάδα έχει ήδη εγκατασταθεί στο μυαλό των επενδυτών, ως δυνητικός επενδυτικός προορισμός. Στο επόμενο εξάμηνο θα ζήσουμε μια άνοιξη επενδυτικού χαρακτήρα. Τολμούμε να κάνουμε πρωτοποριακά υψηλής τεχνολογίας προγράμματα». Αυτό τόνισε, με αφορμή την επένδυση στην Αστυπάλαια, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας στο Πρώτο […]
Αρέσει σε %d bloggers: