Η Βουλγαρία δίνει 150.000 εμβόλια στις Βαλκανικές χώρες

i-news24

Κορονοϊός εμβόλιο Astrazeneca

Η Βουλγαρία σχεδιάζει να προμηθεύσει με περί τα 150.000 εμβόλια κατά του κορονοϊού τους βαλκανικούς της γείτονες, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Στόικο Κατσάροφ.

Η Βουλγαρία έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ, αλλά ο Κατσάροφ είπε ότι η χώρα έχει συμφωνήσει για περίπου 13 με 14 εκατομμύρια δόσεις με βάση το σχέδιο προμήθειας εμβολίων της ΕΕ μέχρι το τέλος του χρόνου και έτσι έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει άλλες χώρες.

“Η ιδέα είναι η διανομή έως και 150.000 δόσεων στις γειτονικές μας χώρες των δυτικών Βαλκανίων”, είπε στους δημοσιογράφους ο Κατσάροφ και πρόσθεσε ότι η Σόφια έχει δεχτεί αιτήματα από τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βοσνία.

“Οι ανάγκες μας είναι πλήρως καλυμμένες και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να μείνει χωρίς εμβόλια η Βουλγαρία”, είπε ο υπουργός.

Ζήτημα το αν θα δωρίσει η αν θα πουλήσει

Ο Κατσάροφ αναμένει να λάβει μια απάντηση την Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς ακριβώς θα πρέπει να προχωρήσει η χώρα και αν μπορεί να δωρίσει ή να πουλήσει τις δόσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Βουλγαρία επιδιώκει να δωρίσει κυρίως εμβόλια της AstraZeneca πρωτίστως λόγω της χαμηλής ζήτησης που έχουν τα συγκεκριμένα στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ είπε ότι η Σόφια σχεδιάζει να δωρίσει μια σημαντική ποσότητα εμβολίων στη Βόρεια Μακεδονία σε μια κίνηση που θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή το βέτο της Βουλγαρίας κατά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ με τα Σκόπια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

To άρθρο Η Βουλγαρία δίνει 150.000 εμβόλια στις Βαλκανικές χώρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

ΟΑΕΔ: Μια εβδομάδα ακόμα για τις αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ανέργων - Ποιοι είναι δικαιούχοι

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων […]
Αρέσει σε %d bloggers: