Αθηναϊκή Ριβιέρα 70 χιλιομέτρων! Έτσι θα είναι ο ποδηλατόδρομος που θα “ενώνει” Πειραιά – Σούνιο

i-news24

Αθηναϊκή Ριβιέρα 70 χιλιομέτρων! Έτσι θα είναι ο ποδηλατόδρομος που θα "ενώνει" Πειραιά - Σούνιο

Το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενιαίο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο μήκους 22 χιλιομέτρων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) έως τη Βουλιαγμένη, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης (03.06.2021), στη Μαρίνα Γλυφάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται πρόσβαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο για τους πολίτες της Αττικής. Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα προχωρήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης ανάπλασης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων Δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

Το έργο θα έχει συνολική έκταση περίπου 70 χλμ. Το αστικό κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ., προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα θα κατασκευαστεί με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό, την άθληση και τη ψυχαγωγία. Εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής. Παράλληλα, σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χλμ.

 

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού

To άρθρο Αθηναϊκή Ριβιέρα 70 χιλιομέτρων! Έτσι θα είναι ο ποδηλατόδρομος που θα “ενώνει” Πειραιά – Σούνιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Καρολινα Μισελ

Next Post

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός: «Βυθίστηκαν» στο Final 8 οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός είχε κακή εμφάνιση στον προημιτελικό του Final 8 στο Champions League του πόλο ανδρών και ηττήθηκε με το “βαρύ” 22-9 από την Μπαρτσελονέτα. Οι Πειραιώτες έκαναν “τραγικό” ξεκίνημα στο παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν με 7-0, αλλά και η συνέχεια ήταν αντίστοιχη. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν και με 15-2 […]
Αρέσει σε %d bloggers: