Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μη φυσιολογική η διεξαγωγή τους στις παρούσες συνθήκες»

i-news24
Read Time:56 Second

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μη φυσιολογική η διεξαγωγή τους στις παρούσες συνθήκες»

Ο Σιγκέρου Ομι, επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής που έχει συστήσει η ιαπωνική κυβέρνηση για την παρακολούθηση της πανδημίας του κορονοϊού, χαρακτήρισε “μη φυσιολογική” τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες.

Απευθυνόμενος σε επιτροπή της ιαπωνικής βουλής, ο κ. Ομι επισήμανε ότι, εφόσον τελικά αποφασιστεί να γίνουν οι Αγώνες, θα πρέπει η οργανωτική επιτροπή “… να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μέγεθός τους και να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο το σύστημα διαχείρισης”.

Πρόσθεσε δε ότι “αν η κυβέρνηση ή η οργανωτική επιτροπή πάρουν την τελική απόφαση (σ.σ. να γίνουν οι Αγώνες), θα πρέπει να εκτιμήσουν κατά πόσον το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τη διασπορά στη χώρα και να σκεφτούν τρόπους μείωσης του κινδύνου”.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ιαπώνων αντιτίθενται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων εν μέσω πανδημίας, ο κ. Ομι επισήμανε ότι θα πρέπει να εξηγηθεί με σαφήνεια στον κόσμο ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γίνει η διοργάνωση, εφόσον αυτή είναι η τελική επιλογή.

 

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μη φυσιολογική η διεξαγωγή τους στις παρούσες συνθήκες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Γιαννης Αρμαος

Next Post

Φωτιά στα Μέγαρα

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στα Μέγαρα. Επί τόπου έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου, 11 οχήματα και 2 αεροπλάνα.   To άρθρο Φωτιά στα Μέγαρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT . Κατερινα Σερετη
Αρέσει σε %d bloggers: