Νέοs εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Καταργείται η απλή αναλογική

i-news24
Read Time:54 Second

Σε υψηλούς τόνους και με ένταση , ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών υπερψηφίστηκε με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκε η αντιπολίτευση. Οι επόμενες αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις, τον Οκτώβριο του 2023, θα αναδείξουν διοικήσεις τις παρατάξεις που θα λάβουν ποσοστό 43% + 1 ψήφο από τον πρώτο γύρο

Ακόμη, τα κόμματα -με εξαίρεση το ΚΚΕ και το Μέρα25 που καταψήφισαν- στήριξαν την κυβερνητική τροπολογία που απαγορεύει τη συμμετοχή στις εκλογές σε κόμματα που έχουν σε επιτελικές τους θέσεις καταδικασμένους από την Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά στην τροπολογία πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, διευκρίνισε ότι αφορά όσους κρίθηκαν ένοχοι με ποινές κάθειρξης που δεν αφορούν πλημμελήματα χαμηλής έντασης αλλά αδικήματα, όπως προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος, εσχάτη προδοσία ή δωροδοκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε για ένα ενισχυμένο πλειοψηφικό σύστημα το οποίο υπηρετεί τη δημοκρατία και την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ μέσω της διασφάλισης της κυβερνησιμότητας και της επαρκούς νομιμοποίησης του νικητή, ενώ απέκρουσε τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ περί «αντιδημοκρατικού συστήματος».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Next Post

Γερμανία: Το εμβόλιο στα παιδιά δεν είναι καραμέλα αλλά πρέπει να ενδείκνυται ιατρικά

Ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), Τόμας Μέρτενς, ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την επιφυλακτική στάση της στο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορονοϊού. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά η χορήγηση ενός εμβολίου δεν είναι μια απλή καραμέλα γλυκόριζας, αλλά πρέπει να μην αντενδείκνυται ιατρικώς. «Δεν θα […]
Αρέσει σε %d bloggers: