Κορονοϊός: Η κινεζική Sinopharm υπόσχεται πάνω από 1 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο

i-news24
Read Time:1 Minute, 11 Second

Κορονοϊός: Η κινεζική Sinopharm υπόσχεται πάνω από 1 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο

Η κρατική Sinopharm έχει την ικανότητα να παράσχει το δεύτερο εξάμηνο του 2021 πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό στον κόσμο, πέρα από την Κίνα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας, Λιου Τζινγκζέν.

Αυτό το επίπεδο ικανότητας εφοδιασμού προϋποθέτει ότι ικανοποιείται η ζήτηση για εμβολιασμούς στην Κίνα, ανέφερε ο Λιου σε ένα πάνελ του Παγκόσμιου Φόρουμ Υγείας του Φόρουμ Μποάο για την Ασία.

«Η ετήσια παραγωγική μας ικανότητα υπερβαίνει τις 5 δισεκατομμύρια δόσεις», είπε ο πρόεδρος της Sinopharm. «Αυτή είναι η δική μας ικανότητα».

Αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσες δόσεις εμβολίων συμφώνησε η κρατική φαρμακοβιομηχανία να χορηγήσει στην παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX για κοινή χρήση εμβολίων, κυρίως σε φτωχές χώρες.

Στην Κίνα χρησιμοποιούνται δύο εμβόλια της Sinopharm, ένα από τα οποία έχει λάβει άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί ένα εμβόλιο στην πρωτοβουλία COVAX.

Ο Λιου συμπλήρωσε ότι η Sinopharm έχει σχεδιάσει επίσης μια μονάδα παραγωγής ενός τρίτου εμβολίου, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο κλινικών δοκιμών.

Η συμμαχία εμβολίων GAVI βρίσκεται σε συνομιλίες με την Sinovac Biotech, έναν άλλο σημαντικό πάροχο εμβολίων για την Covid-19 από την Κίνα, για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της COVAX, τόνισε σήμερα ένας εκπρόσωπος της GAVI.

Η Κίνα υποσχέθηκε τον Φεβρουάριο να χορηγήσει 10 εκατομμύρια δόσεις στην COVAX.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κορονοϊός: Η κινεζική Sinopharm υπόσχεται πάνω από 1 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια πρότυπο μετάβασης στην πράσινη κινητικότητα (video)

«Αυτό που κάνουμε στην Αστυπάλαια είναι ένα ξεκίνημα. Ένα παράθυρο σε ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Αστυπάλαια: ένα έξυπνο και βιώσιμο νησί. Επισκόπηση προόδου: από το όραμα στην πράξη». «Μην έχετε αμφιβολία πως η αντιμετώπιση της […]
Αρέσει σε %d bloggers: