ΗΠΑ: «Μην έρχεστε», το μήνυμα του Μπλίνκεν στους μετανάστες

i-news24

ΗΠΑ: «Μην έρχεστε», το μήνυμα του Μπλίνκεν στους μετανάστες

«Μην έρχεστε» είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ  Άντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του σήμερα στην Κόστα Ρίκα.

Ο Μπλίνκεν επιχείρησε να αποθαρρύνει μετανάστες από χώρες της Κεντρικής Αμερικής να ταξιδέψουν προς τις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να τους βοηθήσει να παραμείνουν στις πατρίδες τους.

«Πάρα πολλοί νέοι στην περιοχή» θέλουν «τόσο απελπισμένα μια καλύτερη ζωή που διακινδυνεύουν τα πάντα» κάνοντας «ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι προς το βορρά», είπε κατά την επίσκεψή του σε ένα κέντρο κοινωνικής ένταξης για την καταπολέμηση της ανασφάλειας, στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ.

«Άνθρωποι πεθαίνουν στο δρόμο, βρίσκονται αντιμέτωποι με βία και όσοι φτάνουν στα σύνορά μας απωθούνται πίσω, επειδή τα σύνορα δεν είναι ανοιχτά», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Οι ΗΠΑ το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα, και θα το επαναλάβω, οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι προς τα σύνορά μας», επέμεινε.

Ωστόσο ο Μπλίνκεν παραδέχτηκε ότι «λέγοντας ‘Μην έρχεστε’ μπορεί να μην αρκεί». «Πρέπει να συνεργαστούμε για να καταστήσουμε ασφαλέστερο για τους κατοίκους της Κεντρικής Αμερικής να παραμένουν στα σπίτια τους χωρίς φόβο και με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε χθες Τρίτη με τους ομολόγους του από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, στέλνοντας το ίδιο μήνυμα: υπεράσπιση της δημοκρατίας και καταπολέμηση της διαφθοράς για την αντιμετώπιση των ριζικών αιτίων της εισροής μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο ΗΠΑ: «Μην έρχεστε», το μήνυμα του Μπλίνκεν στους μετανάστες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Σπυρος Πλουμιδης

Next Post

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σας για σήμερα Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021. Πώς θα είναι η μέρα σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου; Κριός: Η σημερινή πτυχή Ήλιου – Κρόνου δείχνει ότι αισθάνεσαι ισχυρότερη σε διανοητικό επίπεδο καθώς ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου στο ότι μπορείς να […]
Αρέσει σε %d bloggers: