Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας: Νέα σύσταση για αποφυγή της Λευκορωσίας μετά το «φιάσκο» με την Ryanair

i-news24
Read Time:42 Second

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας: Νέα σύσταση για αποφυγή της Λευκορωσίας μετά το «φιάσκο» με την Ryanair

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αναβάθμισε σήμερα την προειδοποίηση ασφαλείας για τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, καλώντας τις 31 χώρες μέλη του, κυρίως χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δώσουν οδηγίες προς τις αεροπορικές τους εταιρείες να αποφεύγουν τις πτήσεις επάνω από την Λευκορωσία.

Αιτία, ο πρόσφατος και πασίγνωστος πλέον εξαναγκασμός σε προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair, αυτό για το οποίο πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «κρατική αεροπειρατεία».

Ο EASA, ο οποίος έχει την εποπτεία της ασφάλειας των αερομεταφορών, αλλά όχι και την εξουσία να εκδίδει απευθείας απαγόρευση, απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα σύσταση προς τις αεροπορικές εταιρείες.

Τώρα ανανέωσε αυτήν την σύσταση σήμερα με νέα οδηγία, αυτήν την φορά προς τις κυβερνήσεις.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας: Νέα σύσταση για αποφυγή της Λευκορωσίας μετά το «φιάσκο» με την Ryanair δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διονυσης Χατζημιχαλης

Next Post

Ψηφίζεται σήμερα το νέο εκλογικό σύστημα για ΟΤΑ – Αντιπαράθεση Βορίδη – Ραγκούση (video)

Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τέλος στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής σε δήμους και περιφέρειες αναμένεται να βάλει σήμερα η Βουλή, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργού εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής […]
Αρέσει σε %d bloggers: