Επίσημο! Το Ισραήλ επεκτείνει τον εμβολιασμό στα παιδιά 12 ως 15 ετών

i-news24

κορονοϊός εμβόλιο Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της εμβολιαστικής εκστρατείας του κατά της Covid-19 στους εφήβους 12-15 ετών, παρά μια «πιθανή σύνδεση» μεταξύ του εμβολίου των Pfizer-BioNTech με περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που εντοπίστηκαν σε νεαρούς άνδρες.

Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια εκ των 9,3 εκατομμυρίων Ισραηλινών (το 55% του πληθυσμού) έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου αυτού, χάρη σε μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμών, που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου, έπειτα από μια συμφωνία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer.

Η εταιρεία διένειμε εκατομμύρια δόσεις σε αντάλλαγμα με δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολιασμού στη χώρα, που διαθέτει ψηφιακές τράπεζες ιατρικών δεδομένων σχετικά με τον πληθυσμό της

Οι υγειονομικές αρχές συστήνουν τον «επικείμενο εμβολιασμό» των εφήβων, που είναι πιθανό να προσβληθούν από μια σοβαρή μορφή του κορονοϊού και εκείνων η οικογένεια των οποίων κινδυνεύει.

«Πέραν των ομάδων κινδύνου, όλοι εκείνοι που θα ενδιαφερθούν», θα μπορούν να εμβολιαστούν, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ένα δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας πως ο εμβολιασμός των 12-15 ετών θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

«Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ασφαλές» και οι εγγενείς κίνδυνοι από τον ιό είναι σημαντικότεροι των κινδύνων που συνδέονται με τον εμβολιασμό, διαβεβαιώνει το υπουργείο, αφότου ανακοίνωσε χθες «μια πιθανή σύνδεση» μεταξύ του εμβολίου της Pfizer και περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άνδρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ>

To άρθρο Επίσημο! Το Ισραήλ επεκτείνει τον εμβολιασμό στα παιδιά 12 ως 15 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Χρηστος Μαυραγανης

Next Post

Εθνική Ελλάδας: «Μας ενοχλεί που δεν θα είμαστε στο Euro» δήλωσε ο Φαν’τ Σιπ

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για το φιλικό παιχνίδι με το Βέλγιο και ο Τζον Φαν’τ Σιπ μίλησε γενικότερα για την ομάδα, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι η απουσία της Ελλάδα από το Euro είναι κάτι που ενοχλεί τον ίδιο και τους παίκτες του, αλλά υπογράμμισε […]
Αρέσει σε %d bloggers: