Χιλή: Εμβόλιο Pfizer και σε ανηλίκους 12 – 16 ετών

i-news24
Read Time:1 Minute, 47 Second

Pfizer Pfizer

Στην Χιλή εγκρίθηκε η επέκταση της άδειας επείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer στους έφηβους, καθώς η χώρα της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει την κούρσα για ανοσία ως τον Ιούλιο.

Το εμβόλιο αυτό είχε ήδη αρχίσει να χορηγείται σε πολίτες 17 ετών και άνω αφότου εξασφάλισε άδεια επείγουσας χρήσης τον Δεκέμβριο και πλέον θα μπορεί επίσης να προσφέρεται στα παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών, ανέφερε ο ISP.

Βάσισε εν μέρει την απόφαση αυτή στο σκεπτικό των ομόλογων οργανισμών των ΗΠΑ (FDA) και της ΕΕ (EMA). Ο διευθυντής του δημόσιου οργανισμού, ο Εριμπέρτο Γκαρσία, τόνισε πως έτσι η Χιλή θα μπορέσει να έχει επιτύχει τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού και κατά συνέπεια την επιλεγόμενη ανοσία της αγέλης μέσα στον Ιούλιο.

«Αυτή είναι πολύ καλή είδηση για την προστασία των εφήβων μας, που 14 ημέρες αφού λάβουν και τις δύο δόσεις θα έχουν πολύ καλό επίπεδο ανοσίας και θα μπορούν να ξαναρχίσουν τη φυσιολογική τους ζωή», έκρινε ο κ. Γκαρσία.

Μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού

Ήδη 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι –το 69% του πληθυσμού-στόχου– έχουν λάβει μία δόση των εμβολίων τους και 7,9 εκατομμύρια –το 52,3%– και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Η Χιλή έχει μπροστά της έναν μήνα για να εμβολιάσει άλλους 4,6 εκατ. ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη λάβει την πρώτη δόση ώστε να επιτύχει τον στόχο να έχει ανοσοποιήσει 15,2 εκατ. πολίτες της περί τα μέσα της χρονιάς.

Οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειες να πείσουν τους πιο διστακτικούς πολίτες να εμβολιαστούν: ανοίγουν κλινικές τα Σαββατοκύριακα, στέλνουν κινητές μονάδες σε εργοτάξια και αγροκτήματα, επιστρατεύουν αστέρες του αθλητισμού, προσωπικότητες των social media.

Προσφέρουν επίσης χαλάρωση των περιορισμών στην κίνηση για όσους έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως, ακόμη και σε περιοχές όπου επιβάλλονται lockdowns.

Όμως, με τον αριθμό των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση να μην απέχει πολύ από το ιστορικό του υψηλό και με την πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) να κοντεύει να φτάσει το 100% σε πολλά νοσοκομεία, ιατρικές ενώσεις κατακρίνουν την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για χαμένο χρόνο με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος.

To άρθρο Χιλή: Εμβόλιο Pfizer και σε ανηλίκους 12 – 16 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Δημητρης Καπετανοπουλος

Next Post

Τουρκία: Για τον Ερντογάν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις, για το Γκεζί απαγορεύονται

Μπλόκο από τις αρχές στην Τουρκία στα σχέδια διαδηλωτών που κατέβηκαν τη Δευτέρα (31.05.2021) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να τιμήσουν την επέτειο από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Γκεζί, πριν από 8 χρόνια. Οι διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί είχαν διαρκέσει πολλές μέρες και είχαν γίνει «εφιάλτης» για την […]
Αρέσει σε %d bloggers: