Μηδενικά ενοίκια και τον Ιούνιο σε εστίαση, τουρισμό, αθλητισμό και πολιτισμό – Τέλος από τον Ιούλιο

i-news24
Read Time:1 Minute, 5 Second

Μηδενικά ενοίκια και τον Ιούνιο σε εστίαση, τουρισμό, αθλητισμό και πολιτισμό – Τέλος από τον Ιούλιο

Μηδενικά ενοίκια θα πληρώσουν και για τον Ιούνιο οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια και επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει τον μήνα Ιούνιο για το λιανεμπόριο, για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Ιούνιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Ωστόσο σημειώνει ότι με βάση τα έως τώρα δεδομένα, αναμένεται ο Ιούνιος να είναι ο τελευταίος μήνας για τον οποίο προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής ενοικίου, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις επιχειρήσεων που ενδέχεται να απαιτηθεί να παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Ιούλιο.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Ιούνιο, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Ιούνιο.

Oι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα εξακολουθούν να αποζημιώνονται σε ποσοστό 80% ή 60% ανάλογα με το αν είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Στις περιπτώσεις που η μείωση είναι 40%, οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν στο 50% της απώλειας.

To άρθρο Μηδενικά ενοίκια και τον Ιούνιο σε εστίαση, τουρισμό, αθλητισμό και πολιτισμό – Τέλος από τον Ιούλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Θανασης Παπαδης

Next Post

Αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, σταθερός στην Ελλάδα

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 2% τον Μάιο του 2021, από 1,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός το Μάιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο στο -1,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία […]
Αρέσει σε %d bloggers: