«Ξεφράκαρε» η Διώρυγα του Σουέζ! Πέρασαν όλα τα πλοία

i-news24

«Ξεφράκαρε» η Διώρυγα του Σουέζ! Πέρασαν όλα τα πλοία

Η προσάραξη του γιγαντιαίου φορτηγού πλοίου Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ πριν από 10 μέρες παραλίγο να τινάξει στον αέρα το παγκόσμιο εμπόριο. Χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες για να ανοίξει ξανά το κανάλι.

Πλέον, από το απόγευμα του Σαββάτου (03.04.2021) όλα τα πλοία “σε αναμονή”, που είχαν αποκλειστεί λόγω της προσάραξης του Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ στις 23 Μάρτιού κατάφεραν να περάσουν από την πλωτή οδό, έγινε γνωστό από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA).

Τα τελευταία 61 πλοία, από τα 422 που είχαν σχηματίσει ουρές όταν το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given αποκολλήθηκε την περασμένη Δευτέρα (29.03.2021), διέπλευσαν τη ζωτικής σημασίας εμπορική αρτηρία σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με τη SCA.

Συνολικά, 85 πλοία διέσχισαν σήμερα τη διώρυγα, μεταξύ αυτών 24 πλοία που είχαν φθάσει στην περιοχή μετά την απομάκρυνση του Ever Given, αναφέρει η Αρχή.

«Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια, πρόεδρος της SCA, ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των πλοίων σε αναμονή μέσα στη Διώρυγα, μετά την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με σημαία Παναμά, Ever Given πέρασαν» τη Διώρυγα του Σουέζ», σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχή.

To άρθρο «Ξεφράκαρε» η Διώρυγα του Σουέζ! Πέρασαν όλα τα πλοία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Μαιρη Καλουτσακη

Next Post

Αζερμπαϊτζάν: Θέλει να καταστρέψει μνημεία και εκκλησίες Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ!

Το Αζερμπαϊτζάν φαίνεται πως εφαρμόζει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, «πρακτικές» που έκανε γνωστές η Τουρκία στη Συρία και αυτό διότι οι Αζέροι τον τελευταίο καιρό έχουν επιδοθεί σε μια «εγκληματική» καταστροφή συμβολικών ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την θρησκευτική ταυτότητα των περιοχών στις οποίες επέκτειναν την επιρροή […]
Αρέσει σε %d bloggers: