Νυμφαίο: Το πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας και το ξύπνημα του Αρκτούρου από τη χειμερία νάρκη (video)

i-news24

Νυμφαίο: Το πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας και το ξύπνημα του Αρκτούρου από τη χειμερία νάρκη (video)

Το Νυμφαίο της Φλώρινας είναι γνωστό ως το «Πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας» λόγω της εκπληκτικής φυσικής του ομορφιάς. Στην ίδια περιοχή, όμως, έχει βρει καταφύγιο και ο Αρκτούρος.

Το Νυμφαίο είναι, επίσης, ένα από τα πιο κρύα χωριά της Ελλάδας, καθώς στη διάρκεια του χειμώνα καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικά φέτος, το θερμόμετρο έδειξε έως και -19° και όπως λένε οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού, ο φετινός χειμώνας θεωρείται πως ήταν σχετικά ήπιος σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς ο υδράργυρος τις προηγούμενες χρονιές άγγιξε ακόμα και τους -25°.

Στο Νυμφαίο όμως έχει βρει καταφύγιο και ο Αρκτούρος. Η γνωστή μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία είναι γνωστή για την προστασία που προσφέρει στις αρκούδες που ζουν στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο του UPStories – Σκηνοθεσία: Φώτης Πάσσος 

Νυμφαίο και Αρκτούρος

Το έργο του Αρκτούρου γενικότερα στην προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος είναι τόσο σημαντικό και αναγνωρισμένο που η φήμη του είναι πολύ μεγάλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η δράση του Αρκτούρου όμως δεν σταματά μόνο εκεί και αυτές είναι κάποιες ακόμα πληροφορίες για το πλούσιο έργο του.

Ο Αρκτούρος που ιδρύθηκε το 1992, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού προάγει την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Αρκτούρος υλοποιεί εθνικά και διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών και την παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.

To άρθρο Νυμφαίο: Το πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας και το ξύπνημα του Αρκτούρου από τη χειμερία νάρκη (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

Ουκρανία: Οι αυτονομιστές κατηγορούν το Κίεβο για τον θάνατο ενός μικρού παιδιού σε βομβαρδισμό

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγόρησαν το Σάββατο την Ουκρανία για τον θάνατο ενός μικρού παιδιού σε βομβαρδισμό, ενώ το Κίεβο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης, εν μέσω της αναζωπύρωσης της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς. Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ υποστηρίζουν […]
Αρέσει σε %d bloggers: