«Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Σε αρκετά υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα

i-news24

λύματα

Για το ιικό φορτίο που εντοπίζεται στα λύματα και το πότε εκτιμά πως θα υπάρχει μείωση στα κρούσματα κορονοϊού, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης. Μάλιστα, υποστήριξε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα αλλάξει την συμπεριφορά του κόσμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Θωμαΐδης πριν 10 ημέρες υπήρχε μια μείωση της τάξεως 27%, όμως, οι επόμενες μέρες και βδομάδες ήρθαν να «διορθώσουν» αυτή την μείωση με αποτέλεσμα να παραμένουμε σε υψηλό ιικό φορτίο. «Ωστόσο από την αρχή του Μαρτίου που ήταν και η κορύφωση της πανδημίας έχουμε μια μεσοσταθμική μείωση περίπου στο 20% στα λύματα. Αυτό βέβαια δεν τεκμηριώνει τάση ύφεσης. Θα πρέπει να παρακολουθηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Click4more: Καπραβέλος στο newsit.gr: «Υπάρχουν καλά και άσχημα νέα για την Θεσσαλονίκη»

Τόνισε επίσης πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, αυτά τα υψηλά επίπεδα θα πέσουν με αργούς ρυθμούς.

Τέλος, ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε πως παρακολουθείται αυτούς τους 2 μήνες ένα ισχυρό κύμα με υψηλό ιικό φορτίο που δεν δείχνει τάση ύφεσης και σε αυτό συμβάλουν πέρα από τις μεταλλάξεις, ο καιρός και η κόπωση των πολιτών και δήλωσε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα αλλάξει την συμπεριφορά του κόσμου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

 

 

To άρθρο «Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Σε αρκετά υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο στα λύματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Βασω Δελημητρου

Next Post

Το 13θέσιο SUV των μόλις 90 ίππων

Το περισσότερο που έχουμε δει να προσφέρει SUV σε θέσεις επιβατών, είναι 8 θέσεις. Ο «πολύτεκνος» κανόνας θέλει την καμπίνα επιβατών να έχει έως 7 θέσεις, όμως το Trax Cruiser έρχεται να καθίσει σχεδόν τους διπλούς. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται από την ινδική Force Motors και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικογενειών, […]
Αρέσει σε %d bloggers: