ΣτΕ: Εισπρακτική ζητά ακύρωση προστίμων

i-news24

ΣτΕ: Εισπρακτική ζητά ακύρωση προστίμων

Από το ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) θα κριθεί, το προσεχές διάστημα, η συνταγματικότητα και νομιμότητα των πειθαρχικών ποινών της αργίας αλλά και προστίμου που επιβλήθηκε στον διαχειριστή και εκπρόσωπο αλλά και στη διευθύντρια των νομικών υπηρεσιών δικηγορικής εταιρείας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί ως εισπρακτική και απασχολεί περίπου 350 εργαζόμενους.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν οι υπεύθυνοι της εισπρακτικής εταιρείας μετά την επιβολή των πειθαρχικών ποινών από το Δευτεροβάθμιο – Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων.

Σε βάρος της εταιρείας είχε υποβληθεί καταγγελία δανειολήπτριας σύμφωνα με την οποία οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραβίαζαν την ιδιωτική και οικογενειακή της ζωή.

ΣτΕ: Η προσφυγή 

Οι προσφεύγοντας με τις αιτήσεις τους, που συζητήθηκαν σήμερα στην επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, στρέφονται κατά του υπουργού Δικαιοσύνης και του ΔΣΑ ζητώντας να ακυρωθούν όλες οι πειθαρχικές αποφάσεις που τους επιβλήθηκαν καθώς κρίθηκε ότι λειτουργούσαν με «εισπρακτική διαδικασία, που δεν υπάγεται στο έργο του δικηγόρου» και ενήργησαν κατά παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Επαγγέλματος.

Από την πλευρά του δικηγόρου τους, έγινε αναφορά σε παραβίαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας αλλά και της ΕΣΔΑ σημειώνοντας ότι οι πειθαρχικές αποφάσεις έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Ωστόσο, τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και ο ΔΣΑ αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

To άρθρο ΣτΕ: Εισπρακτική ζητά ακύρωση προστίμων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Ανδρεας Μορφοπουλος

Next Post

Ίλιον: Θρίλερ με τον θάνατο της 63χρονης μετά το εμβόλιο – Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Μπορεί ο ΕΟΦ να έχει αποφανθεί ότι ο θάνατος της 63χρονης στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca να μη σχετίζεται με το εμβόλιο, όμως η οικογένεια της έχει τις ενστάσεις της. Για το θέμα μίλησε ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου λέγοντας ότι το πνευμονικό οίδημα […]
Αρέσει σε %d bloggers: