Άννα Ανδριανού: “Δεν μπορεί ο άλλος να είναι καλά και να κάνει αυτά, είχαν διαταραχές”

i-news24

Άννα Ανδριανού: “Δεν μπορεί ο άλλος να είναι καλά και να κάνει αυτά, είχαν διαταραχές”

Η Άννα Ανδριανού παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και στην Ρενέ Σαραντινού και τοποθετήθηκε για το ελληνικό Me Too κι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Πώς βλέπεις όλο αυτό που συμβαίνει γύρω από τον καλλιτεχνικό χώρο, με τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, για βία διαφόρων μορφών;

Το βλέπω με δύο τρόπους, ο ένας είναι ότι δεν το αντιμετωπίζει μόνο το θέατρο, απλώς, από τη στιγμή που άνοιξαν το στόμα τους κάποιοι άνθρωποι, ασχολήθηκαν τα Μέσα και οι δημοσιογράφοι μαζί τους. Ήταν καλό που άνοιξαν τα στόματα αυτά κι έγιναν οι καταγγελίες. Αυτά συμβαίνουν σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα, κι ειδικά σ’ αυτά που κάποιοι άνθρωποι αποκτούν εξουσία απέναντι στους άλλους εργαζομένους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την εξουσία αυτή, γιατί έχουν δικά τους θέματα και προβλήματα. Αυτές οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, ήταν άτομα που είχαν μεγάλες διαταραχές, δεν μπορεί ο άλλος να είναι καλά και να τα κάνει αυτά. Όσο για τη σεξουαλική παρενόχληση, το βρίσκω γελοίο, γιατί ο καθένας στην εποχή μας, μπορεί να βρει το σεξ οπουδήποτε, με ό,τι γούστα κι αν έχει, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη δουλειά του γι’ αυτό. Ο λόγος που το κάνει, είτε πρόκειται για σεξουαλικής μορφής παρενόχληση, είτε πρόκειται για κακοποίηση λεκτική ή συμπεριφοράς, είναι γιατί του αρέσει η ιδέα να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του, να μειώσει, να πατήσει και να εκμηδενίσει τον εργαζόμενο που βρίσκεται στο έλεός του. Όταν είναι γυναίκα, πολλές φορές είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, γιατί νομίζω ότι σεξουαλική παρενόχληση έχουμε υποστεί όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή, οπουδήποτε, σε πάρα πολλές στιγμές της ζωής μας.

Οπότε, σου έχει συμβεί κι εσένα…

Όχι στη δουλειά μου, ποτέ δεν είχα μέσα από εκεί, είχα εξαιρετικές συνεργασίες και συμπεριφορές, αλλά θυμάμαι, όταν ήμουν πιο μικρή, που ήμουν και πιο φοβισμένη, γιατί ο φόβος τραβάει αυτούς τους ανθρώπους, μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στον δρόμο, σε διάφορα περιβάλλοντα, όχι να επιχειρήσει κάποιος να με βιάσει, αλλά ακόμα κι ο τρόπος που σε κοιτάζει κάποιος ή σου εκφράζει την επιθυμία του, άμα είσαι νέο κορίτσι είναι τραυματικός και βίαιος.

To άρθρο Άννα Ανδριανού: “Δεν μπορεί ο άλλος να είναι καλά και να κάνει αυτά, είχαν διαταραχές” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

zappit

Next Post

Κορονοϊός – Βρετανία: Μεγάλη ανησυχία για τους «θετικούς» που έχουν συμπτώματα ακόμα και μήνες μετά

Σχεδόν ένας στους επτά ανθρώπους που είχαν βρεθεί θετικοί στον νέο κορονοϊό στη Βρετανία παρουσίαζε ακόμα συμπτώματα, τρεις μήνες μετά την ανάρρωσή του, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής (ONS) για τη λεγόμενη «Μακρά Covid», το […]
Αρέσει σε %d bloggers: